ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Behandling av Vitiligo
Vitiligo - Allt om Vitiligo

Behandling av Vitiligo

Behandling av Vitiligo

Vitiligo är en helt ofarligt hudsjukdom men som kan vara kosmetiskt generande och socialt hämmande. Det går inte att behandla vitiligo på något enkelt sätt utan kräver omfattande behandling om den ska lindras eller behandla.

Kraftigt solande som orsakar brännskadad hud eller sår och skrapad hud kan ge upphov till fler fläckar. Lite pigment och färg kan återuppstå på vissa vitiligofläckar efter en längre tids kontinuerligt solande. Detta beror på att ibland är endast vitiligon ytlig vilket gör att underliggande reserver som finns i hårsäckarna i underhuden kan komma fram.Behandla vitiligo med solljus

Vissa typer av vitiligo kan behandlas med återkommande ljusbehandlingar med ultraviolettljus av olika våglängder. För att behandla vitiligo krävs det 50-200 ljusbehandlingar under flera år och fullständig återpigmentering är inte alltid möjlig.

Även om symptomen på vitiligo kan behandlas hindrar inte detta nya framtida utbrott av vitiligo. Vanligaste sättet att hantera vitiligo är dock att dölja sin vitiligo genom att sminka över fläckarna.